- Home
- Karasinek
Uçan Haşere Kontrolü Karasinek İlaçlama
Karasinek ve Karasinek Özellikleri
Karasinek uçan haşereler kategorisinde iki kanatlılar takımında yer alan bir haşere böcek türüdür. Karasinekler yapısal olarak çok büyük olmamakla beraber uzunluğu yaklaşık olarak 5 mm ila 8 mm arasında değişmektedir. Karasinek genel olarak koyu gri ve siyah renklerindedir. Karasinekler uçabilen bir sinek türündendir.
Karasinekler çok geniş bir yaşam alanlarına sahiptir. Her türlü pis yer alanda veya temiz alanlarda, açık alanlarda veya kapalı alanlarda ayrım gözetmeksizin hemen hemen her ortamda yaşamlarını sürdürebilirler.
Karasineklerin ortalama yaşam süreleri ortamdaki havanın sıcaklık oranına göre 3 haftaya kadar yaşam ömürleri vardır diyebiliriz.
Sinekler hem etçil, hem de otçul olarak bilinir. Karasinekler ayaklarında bulunan çengellerle ve bu çengeller de bulunan çok sayıda vantuzları vardır. Karasineklerin bu vantuzlarının herhangi bir yüzeyle temasa geçtiklerinde bir salgı salgılarlar. Salgıladıkları bu salgılar sayesinde her türlü yüzeye rahatlıkla konarak orada asılı kalabilme kabiliyetine sahip olduklarından dolayı normal karasinekler tavanda da asılı kalabilmektedirler.
Karasinek Üremesi
Karasinek üremesinde karasinek yumurtaları larvalar için uygun besin sağlayacak herhangi sıcak nemli bir malzemede veya içinde kuluçkaya yatar. Dişi karasinekler toplamda ortalama 5 veya 6 kez yumurtlar. Dişi karasinekler her yumurtlamada 75-100 arası yumurta meydana getirir.
Karasinek ne yer, karasinek ne ile beslenir
Karasinekler uçarken çok fazla miktarda enerji tüketmektedirler. Bu yüzden karasineklerin vücut sıvılarındaki şeker oranı bağlantılı olarak çok çok büyük miktarda düşer.
Bu aşamada karasinekler uçuş esnasında sahip oldukları koku alıcıları sayesinde besinlerin yerini bulmaya odaklanırlar. Aldıkları koku sayesinde besinlerin yerlerini tespit ederek iniş yaparlar. Karasinekler bu aşamada indikleri yerde ayaklarındaki sahip oldukları tat alma organı sayesinde üzerine kondukları besinin tatlı mı tuzlu mu veya ekşi mi olduğunu algılar.
Karasinekler dış ortamda bitkiler veya toprağın, çöp kutularının veya çit tellerinin üzerinde ve birçok şeyin üzerinde dururlar. Karasinekler gece olduğunda yiyecek kaynaklarının yanı, üzerleri ve toprağın 1,5-4,5 metre yukarısı genellikle dinlenme yerleridir.
Karasinekler bu sayede üzerine kondukları besinin kendi besin zincirlerinde olduğu anladığında çevresi kalın duvarlarla çevrili hortumu vasıtası ile sıvı besinleri emmeye başlar. Eğer emilen besin ne kadar şekerli ise emilim işlemi o kadar çok sürer. Karasineğin ağız içinde iki tüp bulunur. Karasinekler bu tüplerin birisi ile sıvı yiyecekleri emer. Diğer tüp ile de içinde enzimler bulunan tükürük salgılar.
Karasinekler ağız çevresinde ve ayaklarında 20 milyonu aşkın bakteriyi aynı anda taşıyabilirler.
Karasinekler bu şekilde yiyeceklerin üzerine kendi dışkısıyla beraber bol miktarda tükürük bırakır. Başka karasinek yiyeceğin üstüne konduğunda ise önceki karasineğin tükürüğünü de emer. Bu şekilde döngü sayesinde yiyecek üzerindeki bakteriler diğer karasinek bulaşmış olarak bakteriler daha geniş alanlara yayılır.
Bir karasinek sadece ve sadece tek bir günde 25 ila 50 defa dışkı bırakır.
Kara sinek ilacı ve karasinek ilaçlama hakkında
Karasinekler pis yerlerde beslenme sağladıklarından, karasinekler vücutlarından birçok mikrobu da barındırma özelliklerine sahiptirler. Yaklaşık olarak 5 dakika da bir dışkılama yapan karasinekler dolaştıkları ve kondukları her yere sağlığı tehdit eden mikroplar bırakırlar.
Karasinekler soğuk havaları çok fazla sevmezler. Karasinekler ortalama 3 kilo metre kadar yol yapabilme yeteneğine sahip olmalarından dolayıdır ki bulundukları alanlarda hızlıca hareket ederek diledikleri yerlere ulaşabilirler.
Pis hayvan olarak nitelendirilen karasinek ve diğer sinek türleri insan vücudunda veya bir canlıda ısırdıkları yerde kaşınma ve kızarıklık meydana getirirler. Daha ileri durumlarda da sinek türleri çok ciddi kalıcı hastalıklara zemin hazırlayabilirler.
Karasinekler ve diğer sinek türleri bir süre sonra çekilmez hale gelebilmektedirler. Bu yüzden kesin çözüm için sinek ilaçlama veya karasinek ilaçlama hizmetlerini konusunda uzman profesyonellerden yardım almanızda fayda vardır.
Karasinek ilaçlama hizmetlerinde kullanılan ilaçlar uçan haşerelerin cinsine göre belirlenir. Karasinek ilaçlamada kullanılacak ilaçlar aynı zamanda tarım bakanlığı tarafından uygun görülen ve dünya sağlık örgütü tarafından onaylı ilaçlar olmak zorundadır.
Karasinek ilaçlamada kullanılan ilaçların kokusuz olması ve insan sağlığına herhangi bir tehdit oluşturmuyor olması önemli bir tercihtir.
Bariyer ilaçlama pest kontrol şirketi olarak sizlere karasinek ilaçlama hizmetinde profesyonel uzman ekibimiz ile etkin, hızlı ve uygun fiyatlı çözümler sunuyoruz.
7 yorum
Bahadır
8 Şubat 2023İşini büyük bir titizlikle ve ustalıkla yapan bir firma Bariyer ilaçlama ve haşere ilaçlama konusunda tek geçerim.
Ebru
1 Haziran 2023Kısa bir süre içinde dönüş yapıldı ve planlanan saatte ilaçlama için gelindi. Verilen hizmetten memnun kaldım
Engin
8 Temmuz 2023işini dürüst bir şekilde yapıyor bu firma. iş ahlakının güzel ve iddialı bir temsilcisi konumunda bir firma.
Bilgi
22 Temmuz 2023Evin her yeri büyük bir titizlik ve dikkat ile ilaçlandı. İşlem o an etkisini göstermeye başladı. herşey için sağolun bariye.
Ayşe
8 Şubat 2024Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yorum yazmak için biraz bekledim. sonucu görmek istedim. evimde sürekli gördüğüm gümüşcün böceği, solucan ve kırkayakları haşereler artık yok oldular. hepsini ölmüş olarak buluyorum. Ayrıca ilaçlama sonrasıda bir sorun yaşamadım. BAriyer ilaçlama ekibine teşekkürlerimi iletirim.
Cihan
12 Haziran 2024Gelen arkadaşlar son derecede kibar ve işinde profesyonel ve çok iyi bilen kişilerdi. Ben ilaçlama hizmetinden çok memnun kaldım.
Yücel
10 Temmuz 2024Evin her yerini özenle ilaçladılar. Sonuçlar harika. Teşekkürler Bariyer.
Comments are closed.