Salyangoz
Salyangozun Özellikleri: Yumuşakçalar grubundan olan Salyangoz, karada yaşayan bir canlıdır. Sırtlarında sert bir kabuk taşırlar ve bu kabuk sayesinde kendilerini tehlikeden korurlar. Baş ucunda kalın iki tane antenleri bulunan salyangoz, besin maddelerini bu antenler sayesinde bulur.
Yaşam Alanı: Salyangoz, nemli ve ılıman iklimlerde yaşar. Havanın soğuk olduğu zamanlarda, kabuğuna saklanır. Kendi ağırlığının 15 katı kadar yiyecek tüketebilir. Salyangoz kuru bitkileri yemez. Yediği bitkileri vücudunda sürekli depolar ve kış aylarında, toprak altında kabuğuna çekilir, uykuya yatar.
Biyolojisi: Salyangozların vücutları kabuklu veya çıplaktır. Ağızlarında “radula” denen bir dil mevcuttur. Karın altlarındaki kaslı ayakla sürünürler. Salyangozlarda erkeklik ve dişilik organları bir arada bulunur. Salyangozlar bahar aylarında çiftleşme yapar. Bazen kendi kendilerini döllerler bazen de çiftleşirler. Bir defa çiftleşmeleri birkaç yıl yetebildiği gibi aynı yıl içinde 2 defa çiftleşebilirler. Her yumurtlama döneminde, 70–90 arasında yumurta bırakır. Salyangoz yumurtaları, 1 ay içerisinde açılır. Helix spiriplana olarak bilinen Kara salyangozu 15 yıl kadar yaşar.
Salyangozlar evlerdeki saksı çiçeklerini kemirerek besinlerimize ve ekinlerimize büyük çapta zararlar verir ve insanlara birçok hastalık bulaştırırlar.
5 yorum
Dilek
15 Ağustos 2022Kısa bir süre içinde dönüş yapıldı ve planlanan saatte ilaçlama için gelindi. Verilen hizmetten memnun kaldım
Mehri
23 Aralık 2022Evin her yeri büyük bir titizlik ve dikkat ile ilaçlandı. İşlem o an etkisini göstermeye başladı. herşey için sağolun bariye.
Zehra
31 Ağustos 2023Soğukkanlı, hızlı ve kendinden emin hamlelerle ilaçlama hizmetini yaptılar. işlerinde profesyoneller. tavsiye ederim..
Onur
18 Ocak 2024beni büyük dertten kurtardınız, teşekkürler bariyer.
Seyfullah
7 Temmuz 2024Profesyonel ve etkili hizmetleri için Bariyer İlaçlamaya teşekkür ederiz.