Anadolu: Çamlık Mh. Nimet Sk.
No:12 /A Çekmeköy/İstanbul

Avrupa: Yenimahalle Cengiz Sk.
No:21/A Küçükçekmece/İstanbul
+90 216 641 93 93

+90 212 877 00 87

Sivrisinek

Uçan Haşere Kontrolü Sivrisinek İlaçlama

Sivrisinek ve Sivrisinek Özellikleri

Sivrisinekler anatomik olarak kanatlı haşere türlerindendir ve eklem bacaklı olması ile birlikte 6 tane ayağı olan bu haşereler yapısal olarak çok küçüktürler. Sivrisineklerin baş bölgelerinde 2 adet antenleri bulunmaktadır. Sivrisineklerin ağız kısımlarında kan emici özelliklere sahip uzun iğneleri bulunmaktadır. Sivrisineklerin baş bölgelerinde bulunan antenleri onların besin bulmalarının yanı sıra çevrelerinde oluşabilecek tehlikeleri hissetmelerine olanak sağlamaktadırlar.

Sivrisinek esasında culicidae familyasından bir türdür ve dişileri ile kan emerek yavrularını beslemektedir. Bu yolla bulaştırdıkları birçok hastalığın bulaşması konusunda da tehlike yaratabilmektedir. Sivrisinekler anofel, culex ve aedes olmak üzere üç ana kola ayrılır ve bağlantılı olarak birçok sivrisinek türleri bulunmaktadır. Sivrisinek türlerinden olan anofeller grubu sivrisinekler genellikle sıtma hastalığını yaymada etkin rol oynarlar.

İnsanlarda dört tip sıtma enfeksiyonu bulunur ve plasmodium vivax, plasmodium malariae, plasmodium ovale ve plasmodium falciparum olamk üzere dört plasmodium türünü oluştururlar. Plasmodium ovale diğerlerine göre daha nadir görülen bir türdür.

Yalnızca sıtmaya bağlı olarak her yıl 1 milyon kişi Afrika’da yaşamını yitirmektedir. Buna bağlı olarak en çok ölümlere yol açan diğer hastalıklar arasında Dengue Hastalığı, Sarı Humma ve Batı Nil Virüsü yer alıyor. Sıtma mikrobunu taşıyan sivrisinek türü ise Anopheles sivrisinek türüdür.

Dünyanın çeşitli yerlerinde rahatlıkla yaşayabilen bu sivrisinek haşereleri, kış aylarında görünmezler. Sivrisinekler havaların ısınması ile beraber yaz ayları geldiğinde çok fazla aktif olurlar. Sivrisinekler yaşayabilmek için çok fazla suya ihtiyacı olmalarından dolayı genellikle lağım suların bulunduğu yerlerde, biriken su alanlarında ve göletlerin çevresini mesken tutarlar. Bu yüzden sivrisinekler sıcak ve kuru havalarda ortalarda görünmezler.

Sanılanın aksine sivrisinekler insanları beslenmek için değil dişi sivrisinekler yumurtalarını bırakmak için insanların kanını emerler. Bu yüzden insanları ısırmak, yumurtalarını bırakmak ve beslenmek için çok fazla gündüzleri ortaya çıkmazlar. Sivrisinekler geceleri beklerler.

Bahsettiğimiz gibi bu sivrisinek haşerelerinin beslenmesinde suyun çok büyük bir önemi olmasından dolayı, sivrisinekler genellikle meyve ve sebze sularını tüketmeyi fazlasıyla tercih ederler.

Uçan Haşere Kontrolü Sivrisinek İlaçlama
sivrisinekler ve sivrisinek özellikleri

Sivrisinekler hakkında madde madde bilinmesi gerekenler

  • Sivrisinekler hareketi gözlemlerler ve konaklarını görme yolu ile bulurlar.
  • Sivrisinekler ısı yayan bedenlerden yayılan kızılötesi radyasyonu rahatlıkla tespit edebilirler ve bu sayede ortalama 30 metreye kadar algılayabildikleri kimyasal sinyalleri tesbit edebilen sivrisinekler karbondioksit ve laktik aside yönelirler.
  • Bir sivrisinek 1 saniyede 50 cm uçar.
  • Yapısal olarak iri olan insanlar sivrisinekler için daha çok çekicidirler. Bunun böyle olmasının sebebi ise iri insanların daha büyük hedef olmalarından kaynaklanmaktadırlar. İri yapılı insanlar daha fazla karbondioksit ve laktik asit üretmelerinden dolayı sivrisinekler için daha çekici hale gelirler.
  • Enerji sağlayabilmek için erkek sivrisinekler aynı bal arılarının yaptığı gibi bitki nektarları ile beslenirler.

 

Sivrisinekler de Üreme

  • Kan emen sivrisinekler yumurtalarının gelişimini sağlamak amacı ile sadece dişi sivrisineklerdir.
  • Bir dişi sivrisinekler hayatları boyunca ortalama 3 defa yumurtlama dönemi geçirirler. Dişi sivrisinekler her seferinde ortalama 450 adet yumurta bırakır.
  • Sivrisinekler akıllara gelebilecek her yerde üreyebilirler. Himalayalar’da 4267,2 metre yükseklikte ve Hindistan’da 609,6 metre derindeki madenlerde bile üredikleri gözlenmiştir.
  • Dişi sivrisinekler yumurtalarını durgun su yüzeylerine bırakırlar.
  • Yumurtadan çıkan sivrisinekler ergin hale geçip uçmaya başlamadan önce suda gelişimlerini suda sürdürürler.
  • Sivrisinekler biriken sularda ve hatta saksı altlarında bile üreyebilirler.
Sivrisinekler de Üreme
sivrisinek ve üreme

Sivrisinekler Hakkında Diğer Özellikler

  • Yaklaşık olarak 2.700 civarında sivrisinek türü bulunmaktadır.
  • Yapılan araştırmalara göre sivrisinekler 400 milyon yıl öncesinden beri yaşamaktadır.
  • Yapılan diğer araştırmalara göre hareket etmek sivrisineğin ısırmasını %50 oranında arttırmaktadır.
  • Çoğu ergin olan dişi sivrisinek türünün yaşam süresinde doğrudan bağlantılı olan 4-5 defa kan emdiği ve yumurta bırakabildiği durumlarda 2-3 hafta yaşayabilmektedirler. Kış mevsimini geçirebilme başarısına ulaşan bazı sivrisinek türleri garaj, bodrum veya tavan aralarında 6 ay boyunca yaşayabilmektedirler.
  • Renk bakımından sivrisinekler için en çekici renk siyah rengidir ve ikinci bir renk ise  kırmızı rengidir. Sivrisinekler için gri ve mavi tonlarındaki renklerin çekiciliği nötrdür. Buna mukabil sivrisinekler için hiç çekici olmayan renkler ise haki, yeşil, açık haki ve sarı renkleridir. Sivrisinekler için beyaz renk en az çekiciliği olan renktir.

 

Sivrisinek ile mücadele

Sinek ilaçlama Nasıl Yapılır?

sivrisinek ile mücadele
sivrisinek ile mücadele

Bu haşereler ‘sivrisinekler’ sadece insanları ısırmamaktadır. Bundan dolayı herhangi bir hayvandan emdiği kandaki mikrobu insana bulaştırabilir ve bu zararlı olabilecek ve hatta insanın ölümüne yol açabilecek mikrobun insana geçmesine neden olurlar.

 

Bu döngü içinde sivrisinekler insana ateşli hastalıklar, fil hastalığı, sıtma, beyinde iltihaplanma, grip gibi hastalıkları kolayca bulaştırabilirler.

Bu aşamada önemli olan sivrisinek ilaçlama işleminin konusunda profesyonel olan uzman bir yetkili firma tarafından gece yapılmasıdır. Sivrisinek ilaçlama özellikle sivrisineklerin yuvalarına yönelik yapılan bir çalışma olmalıdır.

Bariyer ilaçlama olarak yanınızdayız.

8 yorum

commenter

Mahmut

23 Eylül 2022

İlaçlama sonrasında gördüğüm böceklerin hepsi ölüydü artık. ilaçlama sonrasında ilk iki hafta da bunu daha yoğun olarak gördük böceklerin ölü yavrularını. Sonrasında onlar da yok oldu çok şükür.

commenter

Fuat

5 Şubat 2023

Şu an tek tük banyoda haşerelere rastlıyoruz ama ilaçlama sonrasında hiçbiri yaşamıyor artık ? Umarım bu şekilde devam eder.

commenter

Yusuf

17 Mayıs 2023

beni büyük dertten kurtardınız, teşekkürler bariyer.

commenter

Oğuz

13 Haziran 2023

İşte benim yorumum gelen arkadaşlardan, verilen hizmetten çok memnun kaldık. Emeğinize sağlık teşekkürler.

commenter

Neslihan

19 Haziran 2023

işini dürüst bir şekilde yapıyor bu firma. iş ahlakının güzel ve iddialı bir temsilcisi konumunda bir firma.

commenter

Şirin

20 Haziran 2023

Sivrisinek bu konuda geyat başarılı bir ilaçlama firması. tecrübe ettim. tavsiye ederim.

commenter

Mustafa

17 Mayıs 2024

İşte benim yorumum gelen arkadaşlardan, verilen hizmetten çok memnun kaldık. Emeğinize sağlık teşekkürler.

commenter

Gülname

9 Temmuz 2024

Şu an tek tük banyoda haşerelere rastlıyoruz ama ilaçlama sonrasında hiçbiri yaşamıyor artık ? Umarım bu şekilde devam eder.

Comments are closed.

Open

Bariyer İlaçlama Müşteri Paneli